Marie Therese Crombag

De schilderijen van Marie Therese zijn opgebouwd uit een mix van figuratieve en abstracte vormen. Ook grafisch werk. Er zitten vaak organische structuren en etnische invloeden in verborgen. Er wordt gewerkt op hout, papier en doek met acryl maar ook met olieverf, krijt en inkt. Warme aarde tinten en ingetogen kleuren zijn favoriet. Naast teken- en handenarbeidopleiding werd kunstacademie basis en specialisatie gevolgd in Maasmechelen [B].

Marie-Therese Crombag bij Galerie Kunstproeven

Karin Counet

Zolang ik me kan herinneren was ik altijd actief op creatief gebied. Schilderen en beeldhouwen leerde ik enerzijds autodidactisch en anderzijds volg(de) ik geregeld lessen bij diverse kunstenaars en instellingen. Na jaren alleen figuratief geschilderd te hebben is mijn stijl nu alleen nog abstract omdat ik daar meer van mezelf in kwijt kan. Momenteel volg ik geregeld workshops om me verder blijven ontwikkelen, dat leerproces eindigt nooit.

In mijn beeldhouw- en schilderatelier nodig ik regelmatig andere kunstenaars uit vanwege de wederzijdse kruisbestuiving en inspiratie.

Karin Counet bij Galerie Kunstproeven

Angeline Huijdts

Ik volgde de opleiding schilderkunst  en toegepaste grafiek aan de gemeentelijke Academie voor Beeldende Kunsten te Maasmechelen. Daar leerde ik mijn eigen schilderschrift  te ontwikkelen. Nieuwsgierig naar nieuwe technieken. Werken met verschillende materialen. Vaak spontaan opgeroepen door reacties op papier of doek. Geïnspireerd door de natuur. Telkens weer verwonderd van de composities, vormen, maar vooral van de intense kleuren. Elke keer weer probeer ik deze indrukken vast te leggen en gaat mijn ontdekkingstocht door. Gevoelens die ik vertaal in allerlei uitdrukkingsvormen.Arjen van Prooijen

Arjen van Prooijen, beeldend kunstenaar maakt vrij werk, schilderijen, toegepast werk en voert opdrachten uit voor particulieren en bedrijven.
Arjen is onder andere bekend van zijn schilderijen van Maastricht vol reeksen met dots en punten.

Arjen van Prooijen bij Galerie Kunstproeven

Emmy van de Venne

Figuren in klei, brons en hout.

Emmy houdt van stilte en ingetogenheid en is volgens eigen zeggen geen persoon van veel woorden en uitspattingen. Dit gevoel uit zich in de vereenvoudiging, symmetrie en vaak starre geslotenheid van de figuren. De figuren willen wel in beweging komen, maar zitten uiteindelijk toch vastgeworteld in de aarde. Vorm is zeker belangrijk, maar niet puur als vorm, want die is begrensd en laat de toeschouwer alleen kijken. Het innerlijke, wat ik in de houding probeer te vangen, straalt uit die contour en laat je misschien nog eens omkijken.

Emmy van de Venne bij Galerie Kunstproeven

Helmi Coenders

Na een grafische opleiding aan St. Lucas te Boxtel, A.B.K. Maastricht (kunstacademie) afdeling Modevormgeving en een didactische bijscholing voor beeldende kunstenaars (D.B.B.), was Helmi vervolgens werkzaam als coloriste en dessinontwerpster bij een textieldrukkerij.

Thans richt zij zich op freelance werkzaamheden, mode-dessinontwerp en styling. Sinds 2000 is zij parttime verbonden aan Rick (Regionaal Instituut voor Cultuur- en Kunsteducatie), voorheen het Kunstcollege, als docente textiel en jeugdateliers beeldende vorming en werkzaam in de steunfunctie onderwijs. “Je bent bevoorrecht als je plezier hebt in wat je doet en als je creatief kunt scheppen”. Toch is het niet alleen maar leuk bezig zijn. Het is Helmi’s werk.

Ze ontwerpt op een stylistische manier en dat blijft in het begin altijd wat rommelig. Ze gaat dingen “verzamelen” zoals plaatjes, foto’s, teksten, materialen etc. etc. Wat Helmi verzamelt is altijd teveel maar dat moet ook, want dan is het noodzakelijk keuzes te maken (voorlopig). Overbodige gedachten en ideeën legt ze aan de kant. Wat is zin en wat is onzin? Een teveel kan leiden tot chaos en daar kan Helmi niet in werken. Ze moet als ontwerpster (en als docent) orde brengen in die chaos want anders bereikt ze haar doel niet. Helmi heeft een passie voor haar werk en stort zich daar volledig op. Ze realiseert zich dat het moeilijk is om nieuw of vernieuwend te zijn maar kan zich er ook bij neerleggen dat alles ook al een keer bedacht en gedaan is. “Soms is het kunst maar vaak ook met een knipoog naar de kunst”.

Helmi Coenders bij Galerie Kunstproeven