Resie Beelen

Resie Beelen is kunstenaar en lid van de Limburgse Kunstkring
Inspiratiebron voor haar keramisch werk zijn menselijke ervaringen. De mens in relatie tot zichzelf en anderen.  Steeds op zoek naar een manier om haar betrokkenheid weer te geven met het welzijn van mensen en de strijd die zij moeten voeren om hun plaats in de maatschappij op te eisen. Deze ervaringen vertaalt ze voornamelijk naar abstracte objecten. De gebruikte materialen hiervoor zijn grove chamotte, ijzer, rubber en hout. Haar werk wordt opgebouwd met behulp van dun uitgerolde lappen klei. Eenheid tussen vorm, materiaal en textuur staat bij haar centraal terwijl decoraties summier worden toegepast.
De werkstukken worden tot 1175 graden gebakken. Naast Raku-techniek werkt ze ook met engobes, oxides en patines.  Ook maakt zij installatie van diverse materialen.

Resie Beelen bij Galerie Kunstproeven

Lut van Hall

Wat voor mij het vak modiste, “hoeden maken”, zo boeiend maakt, is het telkens experimenteren met allerlei materialen en zoeken naar vormen om unieke hoeden te creëren. Ik probeer er steeds iets bijzonders van te maken, maar wel zo dat de hoed ook steeds uitstekend draagbaar is. Het liefste werk ik met natuurlijke materialen zoals stro, sinamay, leer, rubber en vilt.

Wat de vormen betreft, gebruik ik professionele hoedenmallen, maar daarnaast ook allerlei vormen die ik tegen kom zoals houtknoesten, stenen of vazen. Vaak modelleer ik uit de hand, waardoor er onverwachte vormen te voorschijn komen. Voorontwerpen op papier maak ik bijna nooit, de creaties groeien al doende in mijn hoofd en handen.

Ik laat me inspireren door de natuur, etnische figuren en niet-westerse culturen, in het bijzonder Afrikaanse. Ik vind eenvoud belangrijk, vaak is het moeilijker om iets weg te laten op of aan een hoed dan er iets aan toe te voegen.

De creaties zijn niet alleen om op verschillende manieren te dragen, maar ook veelal bedoeld om als kunstobject te plaatsen. Zo heb je dubbel plezier van een hoed.

Lut van Hall bij Galerie Kunstproeven

Godelief Ceulemans

Unieke kledingstukken en schilderijen.

Godelief Ceulemans bij Galerie Kunstproeven

Marjan Eggels

Onderdompelend in eenvoudige, natuurlijke materialen kom ik tot eigenzinnige creaties. Vandaar ook de naam van mijn kleinschalig atelier ‘Akaratos’, wat ‘eigenzinnig’ betekent. Speurend naar mooie natuurlijke weefsels verdrink ik in de bijzondere materialen. Ik ga terug naar de eenvoud; laat de moderne westerse poespas achter me en kijk naar de inventiviteit van culturen waar de welvaart op een ander peil is dan hier. Met de beschikbare, eenvoudige middelen komen volkeren uit niet-westerse landen tot zeer bijzondere oplossingen, puur vanuit hun eigen kracht.
Gefascineerd door eenvoudige spullen in mijn omgeving creëer ik ook interieurproducten met ongangbare materialen. Zo zijn mijn textielpotten ontstaan vanuit het idee een fruitschaal te breien. Hopelijk straalt mijn werk plezier en voldoening uit; deze vreugde die ik in mijn werk beleef, geef ik graag door aan anderen.

Marjan Eggels bij Galerie Kunstproeven

Sonja Reedijk

Keramiek, objecten en sieraden.

Sonja Reedijk bij Galerie Kunstproeven

Rudi Nelissen

Keramische sculpturen en epoxy schilderijtjes.

Rudi Nelissen bij Galerie Kunstproeven