Shirley Feron

Shirley schildert het liefst portretten. De grootste uitdaging is voor haar om de karakter-trekken van de geportretteerde te kunnen vangen, en deze zo realistisch mogelijk te kunnen weergeven. Haar kleurgebruik is sober. Kleur wordt niet gebruikt om het karakter te onderstrepen.
Door het gebruik van zwart, wit en alle daar tussenin liggende grijstonen is voor haar de uitdaging nog groter het karakter puur schildertechnisch weer te geven. Ze denkt niet na over een pose, ze zijn allemaal hetzelfde gepositioneerd. Op deze manier krijgen de portretten een moderne en strakke uitstraling. Ze werkt bij voorkeur met acrylverf op groot formaat doek 100×140. Door het groot formaat en het kleurgebruik komen haar werken zeer indrukwekkend over. Shirley werkt ook in opdracht.Shirley Feron bij Galerie Kunstproeven

Jan de Klaver

Jan de Klaver is docent aardrijkskunde en de vele reizen over de hele wereld zijn bron voor enthousiaste verhalen aan zijn leerlingen. Daarnaast organiseert hij rondreizen in Marokko, waar hij inspiratie vindt voor een andere passie: glaskunst. “Met name in mijn armbanden probeer ik de sfeer van Zuidmarokko op te roepen, verbeeld in glas. Mijn glazen schalen zijn strak van vorm, maar ook hier probeer ik warmte te vangen in glas”

Verder geeft hij les in het maken van sieraden en kunnen kleine groepen deelnemen aan workshops bij hem aan huis.Jan de Klaver bij Galerie Kunstproeven

Jeannie Hoovers

Jeannie woont en werkt in Stramproy. Zij raakt geïnspireerd door de kracht van volle vrouwelijke vormen en maakt sculpturen van beschilderde keramiek. De bustes hebben mooie kleurrijke bovenstukjes van glasmozaïek of papier. De lippen zijn vol en rood. Zij hebben een mooie tooi op hun hoofd.
Daarnaast maakt Jeannie ook sculpturen van dikke dames met of zonder sokkel van cortenstaal met Arduin die zowel binnen als buiten kunnen staan. De werken van Jeannie geven humor, tederheid en statigheid.Jeannie Hoovers bij Galerie Kunstproeven

Jacqueline Starmans

Jacqueline Starmans runt met Citydwellers een stylingbureau met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen als doelstelling en creativiteit als middel. De stijl is herkenbaar en de werkwijze is gepassioneerd.

Terugkeer naar een simpeler leefstijl, hergebruik van materialen, milieuvriendelijke innovaties en een vibrerende culturele mix is de wereldwijde toekomst-trend. Citydwellers integreert deze trend in karakteristieke ontwerpen en vaak zijn elementen van Urban Art te herkennen.

Ethnische kunst, sieraden en textiel complimenteren de stijl die ze graag met haar klanten deelt. Jacqueline speelt graag met combinaties van traditionele en moderne dessins, een varieteit aan structuren, ontwerpen en soms een patina om haar product de unieke Citydwellers uitstraling te geven. Om een kwaliteitsproduct op de markt te zetten werkt Jacqueline Starmans samen met diverse ontwerpers, ambachtslieden en kunstenaars.

www.citydwellers.nlJacqueline Starmans Citydwellers bij Galerie Kunstproeven

Marlies Lavarack

Marlies Lavarack vindt inspiratie in de verschillende materialen die zij op haar zoektochten tegenkomt. Ze probeert de abstractie uit het begrip sieraad te halen en te vervangen door een ziel of een verhaal. Het is voor haar een uitdaging om het meest ongewone materiaal om te zetten in een draagbaar sieraad, zoals een compleet zwembad in een reisasbakje en een “vuurvogel” van een Zippo-aansteker. De sieraden zijn draagbare objecten die vaak een kleine wereld op zich vormen. Vaak lokken ze reacties uit wat ook weer communicatie betekent tussen draag(st)er en beschouwer. Ze maken emoties los, verbazing, herkenning, vaak een lach.

Al de kettingen van Marlies hebben een titel, wat ze een extra dimensie, een diepgang geeft. Uitgangspunt van de inspiratie is het materiaal zelf, en dat kan van alles zijn: speelgoed autootjes, horlogekastjes, roestige spijkers, antieke broches, oubollige schilderijtjes. Draagbaarheid is essentieel, maar ze kunnen ook als object over een buste of in een schilderij lijst worden gehangen.Marlies Lavarack bij Galerie Kunstproeven