Een storyteller en een celliste

Op een speciale plek dichtbij het terras van De Fontein kun je tijdens de ArtWalk 2014 op zaterdag 26 en zondag 27 juli terecht voor een performance van een storyteller, Annemie Spronk en een celliste, Ilse Konings [jawel de zus van…].


Annemie Spronk

Storyteller Annemie Spronk bij Galerie Kunstproeven De opmerking ‘wanneer doe jij eindelijk eens iets met je schrijftalent?’, haalde Annemie in juli 2013 over de streep om anekdotes op haar Facebook pagina te publiceren. De enthousiaste reacties die daarop volgden, zorgden voor meer zelfvertrouwen en inspiratie. Annemie schrijft over bijzondere ontmoetingen en communicatiestoornissen met de bewoners van het asielzoekerscentrum waar zij als verpleegkundige werkt. Ook gebeurtenissen op vakantie, in het verzorgingshuis waar haar moeder woont en huis-tuin-en-keuken-perikelen zijn dankbare onderwerpen.

Regelmatig werkt Annemie aan de verbetering van haar schrijfkunst. Zo volgde ze een cursus creatief dagboekschrijven en is vaak te vinden in het Sittards Schrijfcafé. Dat zijn activiteiten van Ellen Kersten, docent creatief schrijven van www.schrijfjestuk.nl. Ook het evenement Schrijf! 2014 in Utrecht was voor Annemie een plek om haar licht op te steken.

Tijdens de openingsdagen van de expositie #16 ArtWalk doet Annemie een tweedaagse try-out van schrijven naar vertellen.


Ilse Konings

Woont en werkt in Weert, is enthousiast en gedreven, perfectionistisch en gepassioneerd

Muziek en creativiteit zitten in haar bloed. Niet zo verwonderlijk, met een muzikale vader en een creatieve moeder. Al op zeer jonge leeftijd volgde ze vioolles, maar kon ze ook uren aan de keukentafel bezig zijn met papier en stofjes. Twee van haar passies die nog steeds een belangrijke plaats innemen in haar leven.

De afgelopen jaren is ze zich steeds meer gaan toeleggen op textieldesign. Lekker werken met stoffen, van nieuwe tot hergebruikte materialen. Deze worden door haar verwerkt tot unieke stijlvolle woonaccessoires, onder haar eigen label: fancyfleece.

Acht jaar geleden heeft ze ook een muzikale switch gemaakt en gekozen voor de cello. Een instrument dat haar past. De melancholie en hartstocht van de lage tonen zijn datgene wat haar zo aanspreekt in dit instrument. Van het samen muziek maken in een strijkersensemble maar ook van de stille uurtjes thuis oefenen kan ze gewoon heel gelukkig worden.

Celliste Ilse Konings Bij Galerie Kunstproeven