Liliane Konings bij Galerie Kunstproeven

Liliane Konings

_paintings _digital paintings
_artful gifts

Liliane Konings is beeldend kunstenaar en galeriehoudster van Kunstproeven Pop-up Art Gallery. In haar atelier in Sittard werkt ze aan schilderijen in lyrisch abstracte stijl en geeft ze schilderworkshops. Daarnaast ontwerpt ze digitale collages, rijk aan kleur, in een herkenbare stijl.

www.lilianekonings.nl

Lief van Himbeeck bij Galerie Kunstproeven

Lief van Himbeeck

_jewelry _porcelain

Het best omschrijf je Lief als een creatieveling die op heel veel vlakken actief is. Ze begon haar carrière na haar opleiding schilderkunst aan Sint Lukas Brussel. Intussen is haar werkveld van de schilderkunst en tegeldecoraties uitgebreid naar het maken en beschilderen van keramiek, porselein en juwelen. Haar voorliefde voor mens en dier komen steeds weer tot uiting; de ene keer onder de vorm van en verhalend tafereel, de andere keer met kleuren en texturen uit de natuur. Elk seizoen bedenkt ze een aantal nieuwe creaties, van trendy theelichtjes tot hippe Kerstornamenten.

www.atelierliefvanhimbeeck.com

Gerty Bongers bij Galerie Kunstproeven

Gerty Bongers 'BONX'

_handmade treasure goods

Gerty is heel nieuwsgierig en geïnteresseerd in alles wat geschiedenis met zich meedraagt. Ze kijkt altijd met een open blik naar alles om zich heen. Kringloopwinkels, vlooienmarkten, maar ook tentoonstellingen en musea zijn haar inspiratiebron. Verzamelen maar ook recyclen, zijn haar passie en met deze verzamelingen maakt ze nieuwe producten die meestal driedimensionaal zijn: tassen, poppetjes, sleutelhangers en dergelijke. Anders kijken naar voorwerpen is belangrijk en het combineren tot een mooie compositie een uitdaging.Haar merknaam is BONX, de eerste drie letters van het achternaam met een kusje.

Mia Bruininckx bij Galerie Kunstproeven

Mia Bruyninckx

_etchings

Mia is gediplomeerd graficus. Zij behaalde haar masterdiploma aan het Sint Lucasinstituut te Brussel. Zij koos indertijd voor vrije grafiek, met als specialiteit kopergravure. De werkwijze is in feite nog steeds dezelfde als in de tijd van Rembrandt, en zeer arbeidsintensief. De etsinkt, de bijtende zuren, die in nog geen minuut je schepping kunnen vernietigen, het mooie handgeschepte papier, dit alles boeit Mia enorm. De ets is geen gemakkelijk middel tot reproduceren van kunst, maar een kunstvorm op zich. Aan elke prent gaat een zeer bewerkelijk proces vooraf en kost veel energie, alle prenten worden in een oplage gedrukt en soms met de hand ingekleurd. Ze zijn uiteindelijk unica, geen ets is hetzelfde. Mia vond haar tweede thuis in het hart van de Katharenstreek, een mystieke streek in de Franse Pyreneeën, waar zij zich ook begint toe te leggen op schilderkunst. Het is voor haar een schatkamer van inspiratie en creativiteit.

Godelief Ceulemans bij Galerie Kunstproeven

Godelief Ceulemans

_fashion design

'Godelief' is de merknaam van alles wat Godelief Ceulemans creëert in haar atelier in Sittard. Godelief is een creatieve duizendpoot. Ze maakt kleding, schildert en maakt objecten en installaties. Maar wat ze vooral doet is haar kunst disciplines met elkaar combineren. Zo kan het zijn dat ze eerst haar stoffen beschildert alvorens ze deze verwerkt tot een prachtige jas of een stijlvolle jurk. Die combinaties maken haar uniek.

www.godeliefceulemans.nl

Germa Snakkers bij Galerie Kunstproeven

Germa Snakkers ‘BBBaG’

_leather [recycled] bags & aprons

Germa Snakkers tikt overal afgedankte leren banken op de kop, haalt de goede stukken leer er af en tovert die na een flinke schoonmaakbeurt om tot tassen, mapjes, kussens en schorten. Ze is nog steeds elke keer weer super enthousiast als ze ziet hoe uit een bank totaalandere producten komen. Van elke bank heeft ze er maar een, daarom is alles wat ze maakt one-of-a-kind.

www.facebook.com/BBBaG.nl

Job Steinbusch

Job Steinbusch

_digital straat art

 

 

Josine Meulenberg-Verdonschot bij Galerie Kunstproeven

Josine Meulenberg-Verdonschot

_ceramics _paper-maché

Josine is een creatieve duizendpoot en maakt naast schilderijen, keramiek en sieraden, o.a. objecten en woonjuwelen uit papier en kunstharsen volgens een eigen procedé. De objecten worden beschilderd met olieverf en de finishing touch bestaat uit een toevoeging van glaskralen en andere materialen.

www.josinemv.nl

Het Werkgebouw bij Galerie Kunstproeven

Het Werkgebouw

_various designers

Het Werkgebouw huist in een loods op TapijnKazerne in Maastricht. Het biedt werkplaatsen aan vak- en ambachtslieden. Samenwerken, experimenteren, innovatie, kruisbestuiving en kennis delen staan centraal. De verschillende disciplines (glas-in-lood, productvormgeving, meubelstoffering, grafische vormgeving, modeontwerp, tuinarchitectuur, etc) en het verschil tussen startende en ervaren ondernemers zorgt voor een divers aanbod en een voedingsbodem voor het delen van kennis. Klanten kunnen in de toonzaal zien wat er gemaakt wordt, maar worden ook achter de schermen uitgenodigd om te leren hoe een glas-in-loodraam of een tafel vervaardigd worden.

www.hetwerkgebouw.nl

Ilse Konings bij Galerie Kunstproeven

Ilse Konings 'Fancy Fleece'

_handmade treasure goods

Ilse woont en werkt in Weert en is enthousiast en gedreven, perfectionistisch en gepassioneerd. Ilse is autodidact. Creativiteit en muziek zitten haar in het bloed. Niet zo verwonderlijk met een creatieve moeder en een muzikale vader. Al op zeer jonge leeftijd kon ze uren aan de keukentafel bezig zijn met papier en stofjes. Een passie die samen met het bespelen van de cello een belangrijke plaats innemen in haar leven. Ze maakt handgemaakte woonaccessoires van nieuwe en hergebruikte materialen en legt daar haar hart in. Bijzondere cadeautjes voor mensen die je dierbaar zijn, gewoon omdat ze er gelukkig van wordt.

www.ilsekonings.exto.nl

Tobias Duysens bij Galerie Kunstproeven

Tobias Duysens

_theatrical miniatures

In zijn werken is Tobias Duysens op zoek naar verhalen. De vertellingen liggen dikwijls verborgen in de door hem gebruikte materialen en in zijn herinneringen. Theatrale miniaturen noemt Tobias zijn werken. Hij assembleert elementen tot een nieuw en spannend geheel. Oude materialen, losse voorwerpen brengt hij bij elkaar, zoals in een toneelstuk de personages bij elkaar worden gebracht in een ruimte en het drama zich tussen hen voltrekt.

www.tobiasduysens.com

Marian  Bonnemayers bij Galerie Kunstproeven

Marian Bonnemayers

_ceramic artworks

Tijdens haar opleiding aan de academie werkte ze met hout, metaal, klei, stof, kunststoffen en altijd kwamen mensfiguren (naast abstract werk) bovendrijven. In haar werk zie je in zichzelf teruggetrokken figuren die een indruk maken van eenzaamheid. Die wordt versterkt door alleen kleding weer te geven als omhulsel van ons lichaam en het figuur open en leeg te houden zodat het lichaam een holte is en weer als eenzaamheid wordt gezien. Door weg te laten wordt de kijker gedwongen zelf in te vullen wat hij ziet.

www.marianbonnemayers.nl

Jenny Roost bij Galerie Kunstproeven

Jenny Roost

_rings _bronze _cold ceramics

Ruimtelijke en speelse vormgeving typeert het werk van Jenny. Bijzondere maar toch draagbare juweelcreaties. Iets dat Jenny uitermate belangrijk vindt. Jenny laat zich meevoeren in haar gedrevenheid door ingevingen. Door eenvoudigweg te doen, door te werken ontstaan nieuwe vormen, nieuwe eigentijdse ontwerpen die in alle verscheidenheid toch de duidelijke hand van Jenny hebben.

www.jennyroost.com

Mia America bij Galerie Kunstproeven

Mia America

_ceramic artworks

De liefde voor de klei en de passie om verbeelding om te zetten in sculpturen geeft Mia America veel levensplezier. De vrouw staat in haar beelden vaak centraal. Een vrouw, die plezier heeft in het leven en die koketteert met haar persoonlijke kracht. Soms ontstaat een beeld vanzelf, echter meestal werkt Mia vanuit een van tevoren uitgewerkt plan. Inspiratie vindt Mia in de kleine dingen van alledag, die haar even stil doen staan of laten verwonderen. Bij elk beeld hoort een tekst met als doel het thema te versterken. De toeschouwer vindt daardoor wellicht aansluiting bij de persoonlijke ervaringen en verwonderingen uit zijn leven.

www.mia-america.nl

Stan Linssen  bij Galerie Kunstproeven

Stan Linssen

_ceramics

In zijn kunstwerken onderzoekt Stan de redenen van mensen om wel of niet huis en haard te verlaten en op reis te gaan. Het verlangen van de reiziger naar vrijheid, ideaal en droom en tegelijkertijd ook vaak het onvermogen om dit te bereiken. 
De beelden zijn vaak verstild, humoristisch, licht ironisch, hulpeloos, in zichzelf gekeerd, gebonden aan hun omgeving en nodigen de beschouwer uit tot overdenking. Kenmerkend voor de keramiek van Stan Linssen is het werken met meerdere kleuren en een voorkeur voor wisselende oppervlaktestructuren.

www.stanlinssen.nl

Katja Stienen bij Galerie Kunstproeven

Katja Stienen

_ceramic objects

Voor Katja Stienen staat herkenbaarheid en figuratie, de zuivere waarneming in de weg. Daarom kiest ze puur voor kleur, vorm, compositie, ritme en beweging, en de sfeer die ze daarmee kan scheppen, het beeld dat ze kan oproepen. Met deze formele elementen bouwt ze een beeld dat op zichzelf staat, dat dus nergens naar verwijst, evenmin naar ‘iets hogers’. De interpretatie en waardering van dit nieuwe beeld worden bepaald door de individuele associaties van de toeschouwer.

www.katjastienen.nl