Liliane Konings

Liliane Konings is beeldend kunstenaar en galeriehoudster van Kunstproeven Pop-up Art& more. In haar atelier in Vilt (Berg en Terblijt) werkt ze aan schilderijen in lyrisch abstracte stijl en geeft ze schilderworkshops. Daarnaast ontwerpt ze digitale collages, rijk aan kleur, in een herkenbare stijl.
www.lilianekonings.nl

Marian  Bonnemayers bij Galerie Kunstproeven

Marian Bonnemayers

Tijdens haar opleiding aan de academie werkte ze met hout, metaal, klei, stof, kunststoffen en altijd kwamen mensfiguren (naast abstract werk) bovendrijven. In haar werk zie je in zichzelf teruggetrokken figuren die een indruk maken van eenzaamheid. Die wordt versterkt door alleen kleding weer te geven als omhulsel van ons lichaam en het figuur open en leeg te houden zodat het lichaam een holte is en weer als eenzaamheid wordt gezien. Door weg te laten wordt de kijker gedwongen zelf in te vullen wat hij ziet.
www.marianbonnemayers.nl

Lief van Himbeeck bij Galerie Kunstproeven

Lief van Himbeeck

Het best omschrijf je Lief als een creatieveling die op heel veel vlakken actief is. Ze begon na haar opleiding schilderkunst aan Sint Lukas Brussel. Intussen is haar werkveld van de schilderkunst en tegeldecoraties uitgebreid naar het maken en beschilderen van keramiek, porselein en juwelen. Haar voorliefde voor mens en dier komen steeds weer tot uiting; de ene keer in de vorm van en verhalend tafereel, de andere keer met kleuren en texturen uit de natuur. Elk seizoen bedenkt Lief van Himbeeck een aantal nieuwe creaties, van trendy theelichtjes tot hippe Kerstornamenten.
www.atelierliefvanhimbeeck.com

Gerty Bongers bij Galerie Kunstproeven

Gerty Bongers 'BONX'

Gerty is heel nieuwsgierig en geïnteresseerd in alles wat geschiedenis met zich meedraagt. Ze kijkt altijd met een open blik naar alles om zich heen. Kringloopwinkels, vlooienmarkten, maar ook tentoonstellingen en musea zijn haar inspiratiebron. Verzamelen maar ook recyclen, zijn haar passie en met deze verzamelingen maakt ze nieuwe producten die meestal driedimensionaal zijne. Anders kijken naar voorwerpen is belangrijk en het combineren tot een mooie compositie een uitdaging.Haar merknaam is BONX, de eerste drie letters van het achternaam met een kusje.

Mia America bij Galerie Kunstproeven

Mia America

De liefde voor de klei en de passie om verbeelding om te zetten in sculpturen geeft Mia America veel levensplezier. De vrouw staat in haar beelden vaak centraal. Een vrouw, die plezier heeft in het leven en die koketteert met haar persoonlijke kracht. Soms ontstaat een beeld vanzelf, echter meestal werkt ze vanuit een van tevoren uitgewerkt plan. Inspiratie vindt Mia in de kleine dingen van alledag, die haar even stil doen staan of laten verwonderen. Bij elk beeld hoort een tekst met als doel het thema te versterken. .
www.mia-america.nl

Marianne van den Berg bij Galerie Kunstproeven

Marianne van den Berg

Het werk van Marianne van den Berg raakt! In haar werk verbeeldt Marianne van den Berg de mens. Niet de exacte weergave, maar de herkenning roept zij op. Haar beelden zijn krachtig en kwetsbaar tegelijk. Door haar intuïtieve manier van werken heeft zij een pure en hele eigen stijl ontwikkeld. Herkenbaar aan het werk van Marianne, is het spelen met vorm en vervormingen in het maakproces. Dit geeft, net als de afwerking met haar eigen patineermethode, de beelden van Marianne van den Berg, die eigen stempel en uitdrukking.
www.mariannevandenberg.com

Jealine Bos bij Galerie Kunstproeven

Jealine Bos

Jealine Bos werkt met klei. Ze noemt zich maker van tere zaken. De exclusieve kandelaars, die ze voornamelijk maakt, vormt ze met de hand. Elk tuutje, elk knopje, allemaal net even anders. Daarnaast is het glazuur ook elke keer anders. Een abstract schilderij op keramiek. Jealine houdt van het grote gebaar. Van dikke soms druipende lagen glazuur. Uitgesproken kleurgebruik. Gewaagde combinaties die toch harmoniëren. En dat alles vaak nog afgewerkt met een echt laagje goud. geglazuurd en afgewerkt.
www.studiobreekbaar.com

Cel Dewaide bij Galerie Kunstproeven

Cel Dewaide

Voor Cel Dewaide is het geen keuze; tekenen of dichten. Hij ziet wat hij schrijft voor zich en als hij schildert of etst werkt het andersom. Woord en beeld lopen in zijn werk dan ook vaak door elkaar. Op het eerste gezicht lijkt het één niets met het andere van doen te hebben, maar schijn bedriegt. Cel noemt het poëzie.
www.facebook.com/cel.dewaide

Carance Glaskunst bij Galerie Kunstproeven

Carance Glaskunst

Carin en France [Carance] recyclen glas tot een duurzaam en verantwoord product. Ze laten zich inspireren door de natuur. De combinatie van [zon]licht en het gekleurde glas geeft een wonderlijk en betoverend resultaat. Zelfs glazen knikkers of stenen worden verwerkt en krijgen daardoor een tweede leven. Ieder glasobject is met veel liefde en aandacht gemaakt en vertelt zijn eigen verhaal. Het zijn vaak de details en de laatste accenten die het glas als het ware laten samensmelten tot een nieuw en schitterend eindresultaat.

Tabitha Sowden Jewellery bij Galerie Kunstproeven

Tabitha Sowden Jewellery

De Tabitha Sowden Jewellery-collectie is het resultaat van het verkennen en onderzoeken van de flexibiliteit en veelzijdigheid van klei, om sculpturale zilveren ringen te creëren. Tabitha begint met het ontwerpen van een ring in klei, omdat dit een hoge mate van experimenteren mogelijk maakt. Het resultaat is niet vooraf bepaald; het ontwerp is het resultaat van een hands-on benadering en een dynamische reactie op het materiaal tijdens het ontwerpproces. Tabitha heeft een voorkeur voor visuele impact, vloeiende vormen en comfort [draagbaarheid].
www.tabithasowden.com

Mart van Golde bij Galerie Kunstproeven

Mart van Golde

Mart is vanaf 1976 werkzaam als zelfstandig beeldend kunstenaar. Zijn beeldend werk heeft een ontwikkeling doorgemaakt , van vrij werk naar toegepast illustratief, met accent op cartoon , wens - en ongewenste kaart. In de galerie tonen we originele figuratieve tekeningen in een snelle lijn. Met penseel, potlood en soms ondersteund door een kleurvlak. Naast origineel werk hebben we ook een kleine collectie artprints van zijn werk. En natuurlijk de originele wenskaarten in zijn herkenbare en luchtige stijl, waarin de tekst niet onbelangrijk is.
www.facebook.com/Mart-van-Golde

Gonny Scheuerman bij Galerie Kunstproeven

Gonny Scheuerman

Het werk van Gonny kenmerkt zich door een verscheidenheid aan stijlen, van klassiek-academisch tot abstract, met als verbindend element een intuïtieve werkwijze. Haar inspiratie vindt ze in het menselijke - vaak het al-te-menselijke - en in de natuur. Dat verbeeldt ze in diverse materialen, maar bij voorkeur in bronzen beelden.

Annemiek Mommers bij Galerie Kunstproeven

Annemiek Mommers

In 1996 studeerde Annemiek af aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst in Den Haag. Sindsdien werkt ze als freelance fotograaf voor kranten, bedrijven en particulieren. Daarnaast is ze gastdocent kunst- en cultuureducatie bij De Domijnen in Sittard en geeft ze rondleidingen in dit museum. Ook is ze lid van de culturele werkgroep Gemeente Beek. Bij ons presenteert Annmiek Mommers handbeschilderde tegels afgewerkt met epoxy, fotoboxen en haar in 2019 uitgebrachte fotoboek ¨Geheimen van de Piepert¨.
www.annemiekmommers.nl

Helmi Coenders bij Galerie Kunstproeven

Helmi Coenders

Helmi Coenders is verbonden aan Rick (Regionaal Instituut voor Cultuur en Kunsteducatie), als docent textiel en beeldende vorming, werkzaam in de steunfunctie onderwijs en als stafmedewerker innovatie. Helmi ontwerpt op een stilistische manier. Ze verzamelt van alles en wat ze verzamelt is altijd teveel. Dat werkt voor haar, want dan is het noodzakelijk keuzes te maken en overbodige ideeën aan de kant te leggen. Wat is zin en wat is onzin? Een teveel kan leiden tot chaos, als ontwerpster (en als docent) moet ze orde brengen in die chaos want anders bereikt ze haar doel niet. De grootste spelregel voor haar creatief proces is ‘THE FUN’. www.helmicoenders.nl

Studio Stringart bij Galerie Kunstproeven

Studio Stringart by Joost Brilman

Mart is vanaf 1976 werkzaam als zelfstandig beeldend kunstenaar. Zijn beeldend werk heeft een ontwikkeling doorgemaakt , van vrij werk naar toegepast illustratief, met accent op cartoon , wens - en ongewenste kaart. In de galerie tonen we originele figuratieve tekeningen in een snelle lijn. Met penseel, potlood en soms ondersteund door een kleurvlak. Naast origineel werk hebben we ook een kleine collectie artprints van zijn werk. En natuurlijk de originele wenskaarten in zijn herkenbare en luchtige stijl, waarin de tekst niet onbelangrijk is.
studiostringart.nl

BBBag Hollande bij Galerie Kunstproeven

BBBag Holland

Germa Snakkers van BBBaG geeft oud leer nieuw leven. Het leer haalt ze van gebruikte banken. Na een flinke sloop en poetsbeurt heeft ze prachtig leer in handen. Door uit te gaan van het beschikbare materiaal ontstaan er unieke tassen, waarmee je jouw persoonlijkheid kunt benadrukken. Daarnaast ontstaan er prachtige ontmoetingen en mooie verhalen. Ze heeft al heel wat persoonlijk verhalen mogen horen. Het verhaal van de bank geeft ze aan je prijs met een kaartje dat aan de tas hangt. Je hebt dus altijd een uniek exemplaar.
www.facebook.com/BBBaG.nl

Jenny Roost bij Galerie Kunstproeven

Jenny Roost

Ruimtelijke en speelse vormgeving typeert het werk van Jenny. Bijzondere maar toch draagbare juweelcreaties, maar ook beelden in brons en komposiet. Jenny laat zich meevoeren in haar gedrevenheid door ingevingen. Door eenvoudigweg te doen, door te werken ontstaan nieuwe vormen, nieuwe eigentijdse ontwerpen die in alle verscheidenheid toch de duidelijke hand van Jenny hebben.

www.jennyroost.com

Wiel Essers bij Galerie Kunstproevent

Wiel Essers

Wiel Essers is een eeuwige perfectionist. Naast een carriere van vijftig jaar als topkapper en kunstenaar met vrouwenhaar, was en is hij beeldend kunstenaar. Zijn streven is om uitsluitend te maken wat hij mooi vindt, vanuit de suggestie de fantasie tot leven te laten komen. Alleen door dicht bij jezelf te blijven, je goed te voelen in je leven, kun je bijzondere dingen creeren. Hij denkt overal over na, noemt het een voorrecht te zijn wie hij is. Zijn motto: Art is not what you see, but what you make others see. www.wielessers.com

Huub Verheijden bij Galerie Kunstproeven

Huub Verheijden

Van kindsbeen af was Huub Verheijden gefascineerd door ‘plaatjes’. De grafiek, de prentkunst, is als het ware zijn natuurlijke biotoop. De paradox van de vrijheid binnen een kader. De opleiding vrije grafiek heeft hij afgerond aan de kunstacademie in Genk. Steekwoorden voor hem zijn, figuratief, poëzie, vervreemding en ironie. Huub Verheijden legt hierbij de nadruk op de houtsnede, de ets en de bijna vergeten mezzotint. www.huubverheijden.exto.nl

Ria van der Linden - Zeebra Zeefdruk bij Galerie Kunstproeven

Ria van der Linden - Zeebra Zeefdruk

Ria (Werkendam, 1961) volgde in de jaren '80 de opleiding Monumentale Vormgeving aan Kunstacademie Kampen. Sindsdien is zij met haar textieldrukkerij Zeebra Zeefdruk, thans in Ede, actief als dessinontwerpster en zeefdrukker.Onder de naam Zeebra Zeefdruk voert zij opdrachten uit voor mode-, interieur- en theaterontwerpers. Bij Kunstproeven hebben we een kleine collectie kussens die door Ria gemaakt zijn van hoogwaardige meubelstoffen en die ze eerst heeft voorzien van een eigen ontwerp zeefdruk. Elk kussen is uniek. www.zeebra-zeefdruk.nl/

Cilly Vlemmix bij Galerie Kunstproeven

Cilly Vlemmix

Olieverf, papier en balans, dat is alles. Deze kracht van eenvoud is het doel van Cilly Vlemmix (modeontwerpster), die sinds 2018 werkt aan een serie artworks, waarin ze zoekt naar een resultaat van vorm, kleur en materiaal. Een vorm terugdringen tot het minimale vergt een discipline. De zichtbare details moeten voor haar een geheel vormen en een spanningsveld creëren. Voor Cilly is dat een uitdaging in alles wat ze doet en maakt.