DEZE RUBRIEK WORDT NIET MEER GEACTUALISEERD. VOOR NIEUWTJES EN ACTUALITEITEN VERWIJS IK JE NAAR ONZE FACEBOOKPAGINA. LIKEN IS LEUK!

 

Onze nieuwe flyer #27 Kunstproeven Pop-up ART& more

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Kunstverloting crowdfundactie

De winnaars zijn bekend! Kijk hier naar de slideshow met wie er naar huis ging met een van de drie prijzen.


When everything is unsure, anything is possible

Wat was het vreemd om begin juni na 5 jaar de deur van Galerie Kunstproeven in Stein voorgoed dicht te trekken. We denken en werken sindsdien achter de schermen hard over en aan de volgende stap. We ambiëren nog steeds een vaste plek in Maastricht. Echter de locatie waar we ons hart aan hebben verpand, blijkt niet eerder haalbaar dan het voorjaar 2017. Dat was even slikken. In de tussentijd zoeken we een locatie in Maastricht voor een pop-up store, want het kriebelt van alle kanten om de deur van Galerie Kunstproeven weer open te gooien.

Digitale collage in opdracht

Digitale collage in opdracht bij Galerie kunstproeven

Wil je een uniek en persoonlijk portret? Vul dan een korte vragenlijst in en mail die samen met een aantal digitale foto's naar Liliane Konings. Hiermee gaat zij aan de slag om voor jou een persoonlijk beeld te maken. Samen aan de slag? Informeer naar de mogelijkheden.
Lees hier meer.


Second Hand Fashion Party

Second Hand Fashion Party bij Galerie kunstproeven

High level tweedehands kleding, tassen, schoenen en sieraden voor vriendelijke prijzen! Galerie Kunstproeven organiseert in de weekenden van 16 en 17 april en 23 en 24 april de second hand fashion party lente/zomer. Beide weekenden kun je van 12 tot 17 uur leuke tweedehands fashion-items scoren op Kruisstraat 7 in Stein. Bovendien kun je er terecht voor moderne kunst en originele handmade cadeaus. Kom op je gemak passen en shoppen, dan zorgen wij voor drinks & bites.
Lees hier meer.


 


Do what you love and love what you do

Merry everything and happy always van Galerie Kunstproeven

'Do what you love and love what you do', dat is wat wij bij Kunstproeven doen. Deze maand al vijf jaar! We gaan op dezelfde voet verder en hopen jullie ook in 2016 weer te laten proeven van originele kunst en verheugen ons op inspirerende ontmoetingen. Bedankt iedereen die ons trouw volgt, live in de galerie maar ook via onze website en onze Facebook-pagina. Dank ook aan de kunstenaars die bij ons exposeerden; we hebben van jullie werk genoten.


Lustrumloterij

We vieren tijdens de opening van #21 Kunst-Super een feestje want Galerie Kunstproeven bestaat vijf jaar. De drie weekenden in december doen we het nog eens dunnetjes over. Wie jarig is trakteert! Om onze trouwe klanten te bedanken, geven we cadeautjes weg; we hebben er acht! Als je tijdens de feestweekenden bij ons iets koopt, ontvang je voor elke € 20,- die je besteedt een geluksnummer. Na ieder weekend maken we de twee winnende nummers op onze website bekend. Het laatste feestweekend is vrijdag, zaterdag en zondag 18, 19 en 20 december.

De winnaars van het laatste weekend zijn 228 en 427.
De winnende nummers van het derde weekend zijn 214 en 313.
De winnende nummers van het tweede weekend zijn 118 en 305.
De winnende nummers van het eerste weekend zijn 29 en 40.
De winnaar die zijn prijs, een leuk tasje met Kunstproeven cadeautjes, nog niet heeft opgehaald, kan dat vanaf 15 januari alsnog doen.


Second Hand Fashion Party op 4, 5, 11 en 12 oktober

Second Hand Fashion Party bij Galerie kunstproeven

Op zaterdag 4 en zondag 5 oktober en zaterdag 11 en zondag 12 oktober organiseren wij weer een Second Hand Fashion Party Herfst/Winter. Er zijn al super gave tweedehands kledingstukken tassen, sieraden en schoenen binnengebracht. Kom op een van de vier dagen tussen 12.00 en 17.00 uur kunst, kleding en meer shoppen. Wij zorgen voor de drinks & bites. Hier lees je meer info. Like en check bovendien onze Facebookpagina waar we regelmatig bijzondere fashion items gaan posten.


Workshops Tineke Lemmens

Nieuwe workshops door Tineke Lemmens bij Galerie KunstproevenTineke Lemmens, beeldend kunstenaar, muzikant, illustratrice en creatieve duizendpoot, geeft doorlopend voor Galerie Kunstproeven workshops in het atelier van Liliane in Sittard.

Tekenclub: Zowel beginners als gevorderden zijn welkom; door met een groepje tekenaars in hetzelfde atelier te werken, inspireren we elkaar. Tineke Lemmens begeleidt met tips en suggesties en zorgt bovendien elke les weer voor een inspirerende opdracht. Je kunt je volledig laten verrassen en de opdrachten volgen, ze als leidraad voor je eigen werk gebruiken, of totaal je eigen gang gaan. De keuze is aan jou! Inschrijven kan per les; je bent dus niet verplicht om een heel programma te volgen. Meer...

Tekenmarathonweekend: In het weekend van 16 en 17 januari organiseert Tineke een tekenmarathonweekend: een heel weekend tekenen, tekenen, tekenen! Je kunt je inschrijven voor beide dagen of voor één dag. Meer...

Kijk hier voor het volledige aanbod aan workshops van Galerie Kunstproeven.


Agendapuntje

Noteer vast in je agenda: Zondag 27 september OPEN DEUREN Kleine Steeg 13, Sittard. Op die locatie heeft Liliane haar atelier en geeft ze schilderworkshops. Op die dag kun je heerlijk achter alle deuren kijken van de mensen die daar werken. Een hotspot voor lifestyle & kunst met presentaties, workshops, expo, hapjes en drankjes en meer. Mis het niet!

Open dag Kleine Steeg 13 Sittard


ArtWalk 2015

Flyer ArtWalk 2015 Galerie kunstproeven

In het weekend van 11 en 12 juli organiseren we de jaarlijkse ArtWalk. Ingredienten: art, fashion, poetry, live music, drinks, bites. Je kunt de wandeling op twee plaatsen starten: of bij ons aan de Kruisstraat 7 of bij Brouwerij De Fontein aan de Ondergenhousweg 15 beiden in Stein. De wandelroute met locaties en programma haal je daar op. Houd deze website in de gaten voor updates over de ArtWalk 2015 en like ons op Facebook voor het allerlaatste nieuws.


Happy people, beautiful people!

Deze dames' zijn goed geslaagd tijdens onze Second Hand Fashion Party.Wist je dat je nog steeds terecht kunt voor eigenzinnige tweedehandskleding? We hebben permanent leuke items in huis en er komt regelmatig nieuwe voorraad binnen.

Second hand fashion bij Galerie Kunstproeven


Eerste paasdag gesloten, tweede paasdag open

Meubelplein, autoboulevard of Galerie Kunstproeven? Tot maandag! Wij zijn geopend van 12 tot 17 uur. Eerste paasdag zijn we gesloten.

PSSST: Wil je er op eerste paasdag toch uit, bezoek dan de expositie Paaskunst bij Galerie Wanda Reiff met werk van onder andere Sandrien Wansink en Rob Courtens die eerder bij Galerie Kunstproeven exposeerden.
Datum: 4, 5 en 6 april van 11 - 17 uur
Adres: (Wolfshuis) Gasthuis 20, 6268 NN Bemelen


Second Hand Fashion Party op 4, 5, 11 en 12 oktober

Second Hand Fashion Party bij Galerie kunstproeven

Op zaterdag 4 en zondag 5 oktober en zaterdag 11 en zondag 12 oktober organiseren wij weer een Second Hand Fashion Party Herfst/Winter. Er zijn al super gave tweedehands kledingstukken tassen, sieraden en schoenen binnengebracht. Kom op een van de vier dagen tussen 12.00 en 17.00 uur kunst, kleding en meer shoppen. Wij zorgen voor de drinks & bites. Hier lees je meer info. Like en check bovendien onze Facebookpagina waar we regelmatig bijzondere fashion items gaan posten.


Website uitgebreid

Om jullie nog beter te informeren over wie en wat we zijn en wat we doen is de website uitgebreid met de menu-items Over ons en Tweedehands kleding. Lees je dus even bij over ons, over hoe je je tweedehands kleding kunt verkopen via Galerie Kunstproeven en hoe je je kleerkast bij ons kunt aanvullen.


Geweldige opening #16 ArtWalk 2014

Wat een geweldige opening van de expositie #16 ArtWalk. Kijk hier voor foto's en filmpjes en hier voor een groot artikel in Dagblad de Limburger.


Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Galerie Kunstproeven

Nieuwsbrief

Op zondag 13 juli verstuurden wij de nieuwsbrief over de opening van de expositie #16 ArtWalk 2014 op zaterdag 26 en zondag 27 juli 2014. Ontvang je onze nieuwsbrief nog niet, schrijf je dan snel in.


Second Hand Fashion Party 10, 11, 17 en 18 mei

Verkoop je tweedehands kleding bij Galerie Kunstproeven

Galerie Kunstproeven organiseert in de weekenden van 10 en 11, en 17 en 18 mei een second hand fashion party lente/zomer. Beide weekenden kun je van 12 tot 17 uur leuke tweedehands fashion-items scoren op Kruisstraat 7 in Stein. Ons motto:

Don't follow trends, just start them!

Tweedehands kleding, tassen, schoenen en sieraden, ook designer clothes, voor vriendelijke prijzen in het achterste gedeelte van de galerie. In het voorste gedeelte van de galerie is kunst en design te zien en te koop van de huidige exposanten. Bovendien kun je er terecht voor originele handmade cadeaus. Kom op je gemak passen en shoppen dan zorgen wij voor drinks & bites.


Interview met Liliane op de radio in L1 Cultuurcafé

In het radioprogramma L1 Cultuurcafé van 26 april wordt Liliane Konings geïnterviewd door Emil Szarkowicz. Beluister hier het interview in het programmaonderdeel ”Emil en de kunst”.


Creatieve workshops

Workshops bij Galerie KunstproevenNieuw: Tekenen en schilderen op je tablet.
Een leuke workshop waarin Tineke Moens je alle tools van de app Sketchbook Pro leert ontdekken. Je gaat met twee prints van je artworks naar huis. Meer info lees je hier.

Je kunt je ook nog aansluiten bij het tekenclubje in Sittard o.l.v. Tineke Lemens. Slechts € 15,- per les. Hier meer info.


Er zijn bovendien nog plekken vrij op de volgende workshops:

Art Journal 3 t/m 5. Lees hier verder
Experimenteren met mixed media [Inkt]: donderdag 24 april hele dag. [Verplaatst van 26 maart] Lees hier verder.


Geslaagde opening #15 Spring in the Art

We kijken terug op een geslaagd openingsweekend van de expositie #15 Spring in the Art. Veel lovende reacties over de kunst, de inrichting en de culinaire hapjes van Josine. Haar homemade pesto’s van daslook waren een hit. Als je onze Facebook pagina liked, blijf je als eerste op de hoogte van alles wat ons bezighoudt. Binnenkort op Facebook de recepten van de homemade pesto’s. Wist je dat we naast kunst ook leuke kunstcadeautjes verkopen? En dat we het ook nog met liefde en origineel voor je inpakken? Ook daarvoor kun je elke week op vrij-za-zo van 12 tot 5 bij ons terecht.


Enquête/Winactie Galerie Kunstproeven

Enquê en wijnactie van Galerie KunstproevenDe prijswinnaars van de Kunstproeven Enquête zijn bekend. Dank dat jullie de tijd namen om de enquête in te vullen. We zijn overstelpt door positieve reacties en enkele tips en dat geeft ons vertrouwen dat we op de goede weg zitten met ons concept.

De winnaars, Lonneke, Gerty en Jan, hebben persoonlijk bericht gehad.Dag 2013... 2014 komt eraan

Dag 2013... 2014 komt eraan bij Galerie Kunstproeven2013 was een heerlijk druk jaar bij Galerie Kunstproeven. We hebben een 30-tal [gast]kunstenaars en designers met hun werk in huis gehad en hebben genoten van al die bijzondere, grote of kleine, abstracte of realistische, kleurrijke of ingetogen [kunst]werken. Het verhaal van de kunstenaar en zijn werk uitdragen aan onze bezoekers en inspirerende gesprekken met koffie of een glas wijn aan onze tafel, dat is waar onze passie ligt en kunst toegankelijk maken dat is onze missie.

Een nieuw jaar, nieuwe energie en nieuwe plannen: In ieder geval weer vier nieuwe exposities met gastexposanten en de Kunstproeven Art Walk halverwege 2014. Ook staan er nieuwe workshops op stapel waaronder een workshop dichten, wandelen en [blind]proeven en diverse creatieve workshops. Houd hiervoor onze nieuwsbrieven en website in de gaten. Ons initiatief om permanent high level tweedehands kleding te verkopen met de bijbehorende Fashion Party's was een shot in de roos. Reden genoeg om hier in 2014 mee door te gaan. Allemaal leuke tips voor überleuke dagen in 2014.

Wij wensen jullie allemaal feestelijke dagen met de mensen waar je van houdt.

Liliane & Josine


Kunstkaarten Toon Hermans Huis

Kunstkaarten Liliane Konings voor het Toon Hermans HuisDe door onze Liliane Konings voor het Toon Hermans Huis Weert ontworpen kunstkaarten 'People4People' zijn nu ook besteld door de Toon Hermans Huizen van Venlo en Parkstad. Beide huizen succes met de verkoop! Natuurlijk zijn de kunstkaarten ook te koop bij Galerie Kunstproeven. Meer info over de kunstkaarten lees je op de website van het Toon Hermans Huis Weert.

Nieuwsbrief expositie #14 Art + Gifts

Op zondag 17 november verstuurden wij de nieuwsbrief over de opening van de expositie #14 Art + Gifts op zaterdag 30 novenber en zondag 1 december 2013. De online versie lees je hier. Ontvang je onze nieuwsbrief nog niet, schrijf je dan snel in.


Expositie Terpkerk Urmond

In het weekend van 9 en 10 november exposeert onze Josine met drie collega-kunstenaars in de Terpkerk in Urmond met een afwisselende mengeling van zowel schilderkunst, beeldende kunstvormen als sieraden. Het thema van de expositie is "Sprookbeelden & Indianenverhalen''. Te zien zijn een veelvoud van kunstuitingen, variërend van schilderijen in olie, acryl en aquarel, beelden van steen, keramiek, glas en vinyl tot zeer speciale sieraden. Naast Josine Meulenberg-Verdonschot exposeren John Verdonschot, Wim Riksen en Cobi Riksen. Ze zullen je verrassen met unieke kunstwerken en verhalen!
De expositie is geopend op zaterdag 9 en zondag 10 november telkens van 12.00 tot 17.00 uur en dus uitstekend te combineren met een bezoek aan Galerie Kunstproeven.


Winnaars Winactie

De prijswinnaars van de e-mailadressen actie die in het openingsweekend werd gehouden zijn bekend. Ze wonnen alle drie een origineel artwork van Cel Dewaide en een cadeau van het Eindhovense label Citydwellers. Overigens zijn in de galerie een aantal originele, kleurrijke en humoristische tekeningen van de kunstenaar Cel Dewaide te koop. Bij aankoop van een tekening, een gedichtenbundel van de kunstenaar ter waarde van € 10,- cadeau.

Eerste prijs: T. Nijssen-Hoorens
Tweede prijs: Tessa Meester
Derde prijs: Mevrouw Loozen-Kusters

Prijswinnaar bij Galerie Kunstproeven


Opening expositie #12 ART-WALK!

We kijken terug op een geslaagd openingsweekend van de expositie Kunstproeven Art-Walk. Veel bezoekers hebben de wandeling gemaakt en genoten van kunst op mooie plekken. De kunst van de gastexposanten Annemie Tijhuis, Paul en Marianne Erens en Lia Weeda is nog tot en met zondag 1 september te bekijken. Combineer een bezoek aan Kunstproeven eens met een wandeling naar Brouwerij de Fontein. Wandelroutes zijn bij ons gratis verkrijgbaar. Heerlijk genieten van een drankje op het gezellige terras van de Brouwerij met een weids uitzicht op de natuur aan de rand van Stein. Voor honden is er een hondenbar! Ook het arrangement koffie/thee/vlaai en rondleiding bij Kunstproeven is nog te boeken voor € 3,50 p.p. Groepen vanaf 8 personen tot ongeveer 15 personen zijn op afspraak welkom van maandag t/m donderdag. Meer info leest je hier.


Winactie 8 en 9 juni

Wanneer je tijdens het openingsweekend van de expo Art-Walk op 8 en 9 juni je e-mailadres bij Galerie Kunstproeven achterlaat, maak je kans op een van de volgende drie prijzen: Een sjaal, een kookschort of een kussenhoes van het Eindhovense designlabel Citydwellers verpakt in een kartonnen doos met daarop een origineel artwork van de kunstenaar Cel Dewaide uit Beek. Winnaars krijgen via de mail bericht. De winactie geldt ook voor vaste klanten.

Cel Dewaide bij Galerie Kunstproeven


Nieuwsbrief opening expo ART-WALK verzonden

De nieuwsbrief over de opening van de nieuwe expositie #12 Kunstproeven Art-Walk op 8 + 9 juni a.s. is verzonden. Wil je de nieuwsbrief ook ontvangen, meld je dan aan via de menu-optie Nieuwsbrief op deze website.


Atelier Liliane verhuisd naar Beek

Per 4 februari is het atelier van Liliane Konings verhuisd van Nuth naar Beek.
De volgende workshops en cursussen biedt zij in haar atelier aan:
Workshops schilderen met acryl. Meer…
Groepsworkshop samen een groot schilderij maken. Meer…
Cursus expressief schilderen met acryl (7 lessen). Meer…


NIEUWE BEELDEN JEANNIE HOOVERS

Jeannie Hoovers bij Galerie Kunstproeven We hebben weer nieuw werk van kunstenares Jeannie Hoovers uit Stramproy in de  galerie. Deze succesvolle kunstenares exposeerde vorig jaar bij ons en haar  beelden waren erg gewild. Ze heeft op ons verzoek enkele nieuwe werken gemaakt. Kleurrijk werk met glasmozaiek of papiermozaïek.


GEEN ALLEDAAGSE WINKELERVARING…

Van maandag tot en met donderdag kun je met een vriendenclub of met collega’s op afspraak bij Kunstproeven terecht. Geen doordeweekse winkelervaring maar een kennismaking met een Galerie/Kunstwinkel met een eigen[wijze] filosofie. Wij serveren koffie/thee en gebak en ondertussen vertellen wij over ons unieke concept. Meer…


HOTEL MANAGEMENT SCHOOL MAASTRICHT

Giftshop Hotelschool Maastricht door Galerie KunstproevenKunstproeven heeft recent een gift- en designshop ingericht in het Teaching Hotel Kasteel Bethlehem in Maastricht. Een praktische trainingsomgeving voor de studenten van de Hotel Management School Maastricht. Het Teaching Hotel bestaat uit 26 kamers die zijn ingericht door bekende designers zoals Piet Hein Eek, Studio Job en Richard Hutten. Heel bijzonder om daar eens te overnachten tegen vriendelijke prijzen en waar studenten de rollen van gastheer, gastvrouw en manager vervullen. De shop vind je bij de receptie en er is een kleine selectie van de Kunstproeven collectie te koop aangevuld met designeritems en homemade foodproducten door de studenten. Kijk maar eens op hun website.