Gevordendencursus tekenen door Tineke Lemmens bij Galerie Kunstproeven

Gevorderdencursus tekenen 22, 23 en 24 oktober 2013


De Cursus

Drie dagen waarin we onder deleiding van Tineke Lemmens dieper ingaan op diverse technieken, elke dag uitgaande van een ander thema. Deze dagen zijn geschikt voor wie de beginnerscursus heeft gevolgd of op een andere manier al enige tekenervaring heeft opgedaan.

Dag 1: de mogelijkheden van monoprint

Op deze dag werken we aan diverse korte tekenopdrachten die we vervolgens gaan uitwerken in een of twee verschillende monoprint-technieken.

Dag 2: inkt!

In deze cursusdag verkennen we de mogelijkheden van inkt: wat voor soorten inkt zijn er zoal en wat kun je ermee? Een fijne experimenteer-dag!

Dag 3: tekenen ‘anders’

In de beginnerscursus hebben we al ‘anders dan anders’ getekend. Nu gaan we daarmee door: blind tekenen, met je ‘verkeerde’ hand tekenen of met een extra lange rietpen. Je krijgt diverse uitdagende opdrachten.


Over Tineke Lemmens

Tekenen, schrijven, lezen, reizen en muziek maken doet Tineke allemaal graag en dan nog het liefst allemaal tegelijk. Een dag is voor haar altijd te kort!
Ze studeerde aan de kunstacademie in Den Haag en maakt nu boeken, tijdschriften en tekeningen. Tineke illustreerde onder andere de jeugdboeken 'Judith en de eilanddieven’ en 'Floors gouden vingers’ van Adrian Verbree (Uitgeverij De Vuurbaak), 'Zeemist’ van Mariëlle van Sauers (Lemniscaat), 'Aan tafel! Eetvoorleesverhalen’ (Kinderkijkers) en 'Lotte Lawaaikind’ van Josien de Graaf (De Witte Uitgeverij).


Waar

In huis bij Galerie Kunstproeven in Stein.


Wanneer

Op dinsdag, woensdag en donderdag 22, 23 en 24 oktober 2013 van 10.00 tot 15.30 uur met een half uurtje pauze tussen de middag.


Kosten

Kosten voor 3 dagen € 125,- per persoon inclusief materiaal, koffie en thee. Voor de lunch zorg je zelf. De dagen voor gevorderden zijn ook los te volgen. Dan betaal je € 45,- per dag.


Aanmelden

Je kunt je aanmelden bij Tineke Lemmens via tineke@hetatelier.org of met het contactformulier. Voor meer info kun je met Tineke bellen op +31 6 53 72 44 51 of met Liliane bellen op +31 6 20 48 89 97. Minimaal aantal deelnemers is 5, maximaal 8.

Gevordendencursus Tekenen door Tineke Lemmens bij Galerie Kunstproeven