Cursus tekenen door waarneming door Tineke Lemmens bij Galerie Kunstproeven

Workshop Art journal


Lijkt het jou ook zo leuk om aan een visueel dagboek oftewel een Art journal te werken, maar weet je niet goed waar en hoe je moet beginnen? Of ben je al begonnen, maar komt het er steeds niet van om in je journal te werken? Doe dan mee aan de vijf Art journal Workshops bij Kunstproeven! Onderwerpkeuze, materiaaltips, beeldend werken en creatief schrijven, het komt allemaal aan bod. We bieden vijf workshops aan, elk met een ander thema, die als serie of los van elkaar gevolgd kunnen worden. De workshops worden begeleid door Tineke Lemmens en Liliane Konings.

Art journal 1, vrijdag 21 februari 2014 van 13:30 tot 16:00 uur: zelfportret
Wat is nou een beter onderwerp voor het beginnen van een Art journal dan een zelfportret? In deze workshop gaan we portretten maken van elkaar en van onszelf, zowel in beeld als in tekst. Teken- en schrijfervaring is niet nodig: wij begeleiden het hele proces stap-voor-stap met eenvoudige en leuke opdrachten.

Art journal 2, vrijdag 14 maart 2014 van 13:30 tot 16:00 uur: stempelen
Je kunt een stempel maken als een persoonlijk logo of beeldmerk, met behulp van stempels illustraties maken, je eigen cijfers ontwerpen om de pagina’s in je Art journal te nummeren of zelfs een heel eigen alfabet. Mogelijkheden genoeg! In deze workshop leer je het hele proces, van ontwerp tot uitvoering en toepassing van de stempels.

Art journal 3, vrijdag 18 april 2014 van 13:30 tot 16:00 uur: voorwerp
In deze workshop gaan we werken naar aanleiding van een voorwerp dat je zelf uitkiest en meebrengt. Dat kan een dierbaar voorwerp zijn, maar het mag ook iets zijn dat je misschien gewoon altijd in je handtas hebt zitten. Een nutteloos voorwerp met emotionele waarde of een praktisch voorwerp dat je echt niet kunt missen, jij kiest zelf! We gaan de voorwerpen eens in een nieuw licht zetten, tekenen en beschrijven. En dan zien wat daar allemaal voor moois uit kan ontstaan!

Art journal 4, vrijdag 9 mei 2014 van 13:30 tot 16:00 uur: sjabloondruk
Sjabloondruk is een eenvoudige grafische techniek die iedereen thuis kan doen met goedkope materialen en zonder drukpers. In deze workshop leer je het wat en hoe en bovendien schrijven we naar aanleiding van de resultaten ook nog ‘een gedicht in 5 minuten’! Geen paniek: je hoeft niet te kunnen schrijven en succes gegarandeerd!

Art journal 5, vrijdag 27 juni 2014 van 13:30 tot 16:00 uur: monotype
Nog zo’n geweldige grafische techniek die iedereen met eenvoudige materialen thuis kan doen: de monotype. Monotypes kun je zelfs op twee verschillende manieren maken, die we in deze workshop allebei zullen aanleren en toepassen. Als je wilt, mag je voor deze workshop zelf favoriete tijdschriftillustraties of kopieën daarvan meenemen.


Waar

Bijeenkomst 1, 2 en3: Locatie Galerie Kunstproeven, Kruisstraat 7, Stein
Bijeenkomst 4 en 5: Locatie atelier Liliane, Kleine Steeg 13, Sittard


Kosten

€ 32,50 per workshop of € 135,- voor de hele serie van 5 workshops inclusief materialen, koffie en thee.


Aanmelden

Je kunt je aanmelden bij Tineke Lemmens via tineke@hetatelier.org of met het contactformulier. Voor meer info kun je met Tineke bellen op +31 6 53 72 44 51 of met Liliane bellen op +31 6 20 48 89 97. Minimaal 5, maximaal 8 deelnemers.