Een experimenteer week door Tineke Lemmens bij Galerie Kunstproeven

Experimenteerweek

In deze driedaagse cursus gaan we diverse technieken verkennen en daarmee experimenteren. De cursus is geschikt voor wie al enige tekenervaring heeft of niet bang is voor een vel wit papier. Je krijgt elke dag diverse uitdagende opdrachten.
Docente Tineke Lemmens is opgeleid aan de kunstacademie in Den Haag en werkt als illustrator, tekenaar en grafisch vormgever.

Dinsdag 25 maart 2014: de mogelijkheden van monoprint
Op deze dag werken we aan diverse korte tekenopdrachten die we vervolgens gaan uitwerken in een of twee verschillende monoprint-technieken.

Woensdag 26 maart 2014: inkt!
Tijdens deze cursusdag verkennen we het materiaal inkt: wat voor soorten inkt zijn er zoal en wat kun je ermee? Een fijne experimenteer-dag!

Donderdag 27 maart 2014: tekenen ‘anders’
Tekenen zonder op je papier te kijken, met je ‘verkeerde’ hand tekenen of met een rietpen van een meter lang. Het zijn maar enkele voorbeelden van de leuke dingen die je met tekenen kunt doen! Een dag vol uitdagingen!


Waar

De experimenteerweek vindt plaats in het atelier van Liliane Konings,
President Kennedysingel 18, Sittard


Kosten

De experimenteerdagen zijn los te volgen of als driedaagse cursus. De prijs per dag is € 45,- en voor de drie dagen samen € 125,-. Tijdstip: 10:00 – 15:30 uur met een half uurtje pauze tussen de middag. Materialen en schetspapier zijn inbegrepen, maar uiteraard kun je ook op eigen papier werken of in je eigen Art journal! Wij zorgen voor een kopje koffie of thee met wat lekkers tussendoor; neem zelf je lunch mee.


Aanmelden

Je kunt je aanmelden bij Tineke Lemmens via tineke@hetatelier.org of met het contactformulier. Voor meer info kun je met Tineke bellen op +31 6 53 72 44 51 of met Liliane bellen op +31 6 20 48 89 97. Minimaal 5 deelnemers, maximaal 8.