De Galerista's

Liliane Konings

Schilderijen en artboxes

Na haar opleiding aan de Stadsacademie voor Toegepaste Kunsten in Maastricht waarbij vooral het driedimensionale werk veel aandacht kreeg, ontwikkelde Liliane Konings (Maastricht 1960) een sterke voorkeur voor het platte vlak en legde zij zich steeds meer toe op tekenen en schilderen. Liliane zegt over haar werk: “De beste manier om mezelf te leren kennen is, iets buiten mezelf tot stand te brengen. Iets maken of dat nu een schilderij is of een ruimtelijk object. Het resultaat kun je bekijken en in alle gevallen ontdek ik er dingen aan waarvan ik anders nooit het bestaan zou hebben vermoed. Het onzichtbare van mezelf zichtbaar maken. Door intuïtief te schilderen ben ik zeer direct betrokken bezig op het doek. Ik schilder op gevoel en dat geeft een gevoel van vrijheid, dat zich visueel openbaart. Mijn schilderijen laten een dialoog zien tussen vorm en kleur, meestal in expressieve kleuren. Tijdens het schilderen is er een voelen en waarnemen van wat er op het vlak gebeurt. Door te reageren op eerdere acties en door tijdens het proces bezig te zijn met begrippen als toevoegen, binden, gelaagdheid, ritme, spanning opbouwen en ruimte scheppen, groeit mijn werk, en krijgt het een eigen identiteit. Achteraf zijn beelden soms herkenbaar, soms ook niet en soms pas veel later”. Naast haar vrije werk geeft Liliane ook schilderworkshops in haar atelier in Sittard.

www.lilianekonings.nl

Liliane Konings bij Galerie Kunstproeven

Josine Meulenberg-Verdonschot

Objecten, schilderijen, werken, kaarten, beelden en keramiek

Josine Meulenberg schildert en combineert haar werken met herkenbare delen van mens en natuur. Haar werken drukken gevoelens, stemmingen en belevingen uit die ontroeren. Ze werkt het liefst met olieverf. Josine ontwikkelt zich steeds verder in de beslotenheid van haar atelier; ze zoekt altijd naar vernieuwingen en schildert thans gedurfd met een afgewogen palet. Bovendien maakt ze objecten bestaande uit o.a. papier, kunstharsen en diverse materialen, ontwikkeld volgens eigen procedé, die ze beschildert met olieverf en versiert met glaskralen en andere materialen. Door middel van  glasfusing met in haar eigen oven gesmolten glas, maakt Josine sieraden en andere kunstvoorwerpen van glas.

Daarnaast maakt ze Mestreechse Medamme, beeldjes van keramiek, voorzien van uit verroest ijzer gemaakte haardos. Als geboren en getogen Mestreechse is Josine geïnspireerd door het op de markt in Maastricht staande Mooswief. De medamme hebben typische, helaas steeds minder gebruikte Maastrichtse meisjesnamen. De haardos van de medamme is een verwijzing naar D’n Ingel van Mestreech.

www.josinemv.nl

Josine Meulenberg bij Galerie Kunstproeven