Liliane Konings en Josine Meulenberg, de galeriehouders van Galerie Kunstproeven

 

Even voorstellen:
Liliane Konings, beeldend kunstenaar, galeriehouder, styliste, inspirator en initiator van Galerie Kunstproeven. Na vijf jaar met veel plezier en enthousiasme een galerie te hebben gehad in Stein, vond ik het enkele jaren geleden tijd voor een volgende stap. Het concept, daar sta ik nog altijd helemaal achter, ik wilde het alleen anders in de markt zetten. Een laagdrempelige galerie, waar ik eigen werk combineer met werk van gastexposanten. Bij galerie Kunstproeven gaat het om een gevoel. Een plek die als inspiratiebron dient en waar je je helemaal op je gemak voelt. Een plek van mooie dingen, waar je graag tijd doorbrengt en nieuwe dingen ontdekt. Waar je ook wel eens verder kijkt dan de eigen neus lang is, advies inwint of de eigen creativiteit de vrije loop laat. Galerie Kunstproeven werkt met een relatief vast kader van kunstenaars en makers uit de regio die mij en jullie regelmatig verrassen met verse kunst en waarbij ook aandacht is voor duurzaam design. De galerie is een ontmoetingsplek voor kunstenaars en kunstliefhebbers, waar het verhaal achter de kunst en de kunstenaar met verve wordt uitgedragen.

Pop-up gallery:
Een vaste stek zoek ik niet meer. Ik kwam er achter dat ik het veel spannender vind, om steeds ergens voor een korte periode op te duiken. Het pop-up concept betekent dat we als een soort van kunstnomaden steeds een andere spot zoeken in de binnenstad van Maastricht. Ik richt de plek in als pop-up galerie, rekening houdend met de sfeer van het pand en de omgeving. Soms voor een maand, een andere keer voor een jaar of nog langer. Ook hier hou ik vast aan mijn eigen[wijze] filosofie en unieke concept.

Collectie:
In de collectie vind je onder andere eigentijdse schilderijen, objecten, keramiek, juweelkunst, tassen, artistieke en design tweedehands kleding, coole woonaccessoires, [kunst]boeken en kunstkaarten.

Stay tuned:
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de art-events die wij organiseren. En wil je zelf aan de slag kijk dan eens op de workshoppagina voor ons complete aanbod. De workshops worden gegeven door beeldend kunstenaar Liliane Konings en vinden plaats in haar inspirerende atelier in Vilt [Berg en Terblijt].

Tot ziens op een bijzondere plek bij Kunstproeven Pop-up Art Gallery,
Liliane Konings